Българско училище

‘’Хан Аспарух”

 

Пишете ни

За нашето училище 

Българско училище ‘’Хан Аспарух” в град Брайтън, Великобритания съществува вече 5 години!

Благодарение на щедри доброволци, МОН, местния български бизнес и семействата по Югоизточния бряг имаме възможност да преподаваме и споделяме българска култура и традиции на деца на възраст от 3 до 15 години.

Всички деца са добре дошли. Ако искате да знаете как да регистрирате детето си, кога се провеждат занятията, кой е нашият екип от посветени учители или да разговаряте с директора на училището, моля изпратете имейл.

В Българско училище„Хан Аспарух“, гр. Брайтън се стремим да свържем учениците с родната им реч и да ги въведем в красивите български традиции и култура. Обучението се извършва по aдаптирани учебни програми, материални и учебници одобрени от Министерството на образованието и науката в България.

Нашите класове

За деца от 3 до 6 месеца – смесена група

Предучилищна група работи с природни материали – изработват се форми и букви от есенни листа, кестени, камъчета, боб, шишарки.

Правят се първи стъпки в писането на срички и думи. Едни от любимите им занимания са пеене, рисуване и ритмични упражнения със стихчета. С голям ентусиазъм те се превръщат в герои от приказки, Обичат да разказват за семейството и приятелите си в часовете .

Учебно съдържание – Азбука, ръкописни букви, звукове и звукови модели.

Гласни и съгласни букви.

 

Учебно съдържание – Азбука. Печатни букви , Ръкописни букви.
Звук – гласни и съгласни звукове, букви, срички, думи, изречения, текст, съществителни, глаголи, прилагателни.
В часовете по Роден край, децата откриват нови хоризонти и опознават родината.

Родителският съвет (РС) на училище “Хан Аспарух” включва следните родители:
1. Г-жа Теодора Лазарова 

2. Г-жа Златина Атанасова

3. Г-жа Стефана Браун

4. Г-жа Петя Славова

Основна цел на училище „Хан Аспарух“ е да създадем емоционална връзка между учениците с родния им край. Всичко на което искаме да научим децата трябва да мине през сърцето. Жизнено необходимо е да запознаем учениците си с приказките и легендите, библейските истории и историческите личности, които будят възхищение за България. Освен интензивното изучаване на български език и литература, учебният процес включва и допълнителни извънкласни дейности. Децата тук имат възможност да участват в училищен театър, който помага на влязат в различни роли, чрез които да изразят техните чувства и емоции. Много деца проявяват интерес към писането на поезия, разкази и приказки. Измислянето на истории развива въображението по един неповторим начин. Рисуване, писане, моделиране, тъкане, плетене на кошници, Великденско боядисване на яйца и различни тържества и дейности са също част от процеса на работа на нашето училище.

Адрес

St Bartholomew’s CE Primary School
Ann St, Brighton,
BN1 4GP

Работни часове

Всяка събота:
10:00 – 12:30

Заявление за записване за 2021/22

За да се регистрирате, моля попълнете заявлението за записване тук

 

Нашите учители

Весела Соколова

Весела Соколова

Преподавател в подготвителен клас

Весела Соколова има бакалавърска степен по предучилищно образование с английски език през 2009 г. и магистърска степен по предучилищна и начална педагогика през 2010 г. в Югозападния университет „Неофит Рилски” в Благоевград. Тя има 5 години опит в преподаването oт 2020 е и училищен ръководител на Българско училище „Хан Аспарух“.

Цветана Апостолов

Цветана Апостолов

Преподавател на 2ри и 3ти клас

Г-жа Апостолов завършва ПУ „Паисий Хилендарски“ през 2000г. със  степен магистър по български език и литература и история. Също така тя има и  журналистическо образование и в последните 15 години е отдадена на Йога.

Виртуален театрален клуб с българският актьор Миро Кокенов 2019

Какво казват нашите родители

"Дъщеря ми много обича да ходи и знам, че учат неща на най-различни теми. Учителката й също е страхотна и прави всичко с лекота и удоволствие."

Цветомира Алексиева

"Изключително добра атмосфера и организация. Учителите са страхотни, иновативни и представят всичко по-лесен и достъпен начин за разбиране от страна на децата."

Татяна Василева

"Преподавателите са страхотни и всички работят много старателно, за да предадат на децата любовта към знанието и Българската писменост."

Теодора Лазарова

Български народни танци

Всеки четвъртък

Заповядайте в Brighthelm Centre: 19:00 – 21:00

Българско училище

Събота
10:00 – 12:30